Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола е признал на своя много добър приятел Шави Ернандес, че ще поеме Манчестър Сити още по време на лагера на германския шампион в Доха.

Шави смята, че дуелът между Гуардиола и Жозе Моуриньо в Манчестър ще бъде много интересен и напрегнат.

„Пеп ми каза още в Доха, че ще поеме Манчестър Сити. Той се нуждае от ново предизвикателство в своята кариера. Изкара три години в Байерн и има нужда да смени обстановката. Той е мотивиран да се докаже и в Премиършип“, коментира Шави.

„Луис ван Гаал е един голям треньор и голяма личност. Съчувствам му за незавидното положение, в което е изпаднал в Манчестър Юнайтед“, добави бившият играч на Барселона.

„Мисля, че сблъсъкът Моуриньо срещу Пеп ще бъде много интересен и ще е за доброто на английския футбол. Двамата ще се изправят един срещу друг в една от най-интересните лиги в света. Напрежението със сигурност ще бъде огромно. Следващата година със сигурност ще бъде невероятна с дуела между Пеп и Моу, стига Жозе да подпише с Манчестър Юнайтед. Ще бъде много атрактивно. Сигурен съм, че Пеп ще се опита да промени Манчестър Сити и ще се опита отборът да играе много по-атрактивно.“

„Определено Пеп, Тито Виланова и Луис Арагонес са треньорите, които най-много са ми повлияли в моята кариера за играта ми и вижданията ми за футбола. Арагонес беше голям мотиватор, какъвто е и Пеп. Тито беше една енциклопедия. Голът на Карлес Пуйол на Световното първенство в ЮАР на полуфинала между Испания и Германия бе произведение на Тито. Аз и Пуйол разиграхме ситуацията точно, както хиляди пъти ни я е описвал Тито по време на нашите тренировки. В никакъв случай не искам да забравям и Луис ван Гаал. Той също така много ми повлия.“

„За мен бе огромна чест да играя за най-добрия отбор в историята на Барселона, да бъда част от философията на съвременния футбол, който наложи Барселона. Отборът има толкова много фенове по света не толкова заради големите футболисти, които са част от тима, а заради футбола, който демонстрира. Това е най-голямата награда за всички, които са играли или играят за Барселона“, каза още Шави Ернандес.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS