С два гола на Атони Марсиал и един на Хуан Мата Манчестър Юнайтед победи Саутхемптън като гост с 3:2 в 6-я кръг на Висшата лига. Юнайтед вече има 15 точки и е на две от лидера Манчестър Сити, който е с 15 в актива си. Саутхемптън пък допусна обрат в домакинския си двубой и въпреки двете попадения на Грациано Пеле остава с 6 точки на 16-ото място във временното класиране.

Домакините стартираха по-добре и още в 10-ата минута Душан Тадич пропусна удобен шанс за Саутхемптън. Тадич се озова в добра позиция за стрелба, но ударът му бе неточен. Три минути по-късно, в 13-ата Садио Мане стреля опасно към вратата на Юнайтед, но Давид де Хеа внимаваше и отрази удара. В следващия момент обаче Грациано Пеле се оказа на точното място и с добавка реализира за 1:0 в полза на Саутхумптън. Пак Грационо Пеле бе близо до втори гол в 16-ата минута след като получи чудесен пас и стреля, но нацели дясната греда.

Манчестър Юнайтед опита да навакса пасива си, като в 24-ата Менфис Депай и Хуан Мата комбинираха добре, но атаката не завърши с попадение. Десет минути по-късно Антони Марсиал бе човек, който донесе равенството за Юнайтед. 34-ата Марсиал получи извеждащо подаване от Хуан Мата и преодоля вратаря за 1:1. По-късно обаче повторенията показаха, че попадението е след засада на Мата по време на атаката.

Гостите имаха още една възможност до почивката, като в 42-ата минута Хуан Мата бе в добра позиция и стреля, но бранител застана на пътя на топката.

Юнайтед излезе направи пълен обрат в резултата още в началото на второто полувреме, като след груба грешка в защитата на Саутхемптън пак Антони Марсиал бе точен за 2:1.

Двата тима продължиха с атакуващите действия, като в 60-ата минута Жозе Фонте отправи удар с глава по посока дясната греда на Манчестър Юнайтед, но Давид де Хеа отново блесна със спасяване.

Гостите увеличиха аванса си в 68-ата минута, когато първо Мемфис Депай преодоля двама защитници и стреля, но право в дясната греда, а Хуан Мата бе най-съобразителен, намери топката и стреля за 3:1 в полза на водения от Луис ван Гаал тим.

Футболистите на Саутхемптън обаче не се предадоха и в 86-ата минута намалиха за 2:3. Перфектен пас от Садио Мане стигна до Грациано Пеле, който скочи над бранителите на Юнайтед и от близко разстояние реализира втория си гол в мача с прецизен удар.

В последните минути домакините натиснаха сериозно и можеха да стигнат до равенството, като Душан Тадич пропусна страхотен шанс, но в крайна сметка победата бе за Манчестър Юнайтед.