Отборът на Ливърпул направи поредна грешна стъпка във Висшата лига. Възпитаниците на Брендън Роджърс надиграха тима на Норич, но въпреки това не успяха да стигнат до пълния успех в мача на "Анфийлд". Куп пропуски лишиха домакините от трите точки в срещата, която приключи при равенство 1:1. И двата гола в двубоя паднаха през второто полувреме. За Ливърпул точен бе резервата Дани Ингс, а точката за Норич осигури Ръсел Мартин. 

Освен с резултата, двубоят ще се запомни и с дългоочакваното завръщане на Даниел Стъридж в редиците на „червените“. След 5-месечно отсъствие от терените за ради травма в бедрото, нападателят се появи в игра като титуляр и остана на терена повече от 60 минути.

Стъридж имаше няколко добри шанса да се завърне на терена с гол, но късметът не бе на негова страна. Английският национал започна в предни позиции рамо до рамо с Кристиан Бентеке в схема 4-4-2, която мениджърът Брендън Роджърс използва рядко.

Като цяло тимът на домакините бе по-активният на терена, но футболистите на „червените“ рядко стигаха до удар към вратата на гостите.

На почивката Роджърс предприе смяна в състава си, изваждайки от игра Бентеке и пускайки в игра Дани Ингс. Именно английският национал откри резултата само три минути след подновяването на играта.

След неуспешен опит за изчистване от отбраната на гостите, топката попадна в Алберто Морено, който изведе по отличен начин Ингс. Нападателят пое топката с гърди и с удар с левия крак я прати под плонжа на вратаря за 1:0.

Домакините обаче показаха стара слабост и в 61-ата минута след изпълнение на статично положение допуснаха изравняване на резултата. След центриране от корнер, Симон Миньоле не успя да боксира добре топката, тя попадна в Ръсел Мартин, който с лекота успя да прехвърли белгийския страж за 1:1.

До края на мача Дани Ингс, Алберто Морено и Роберто Фирмино пропуснаха отлични ситуации за попадения, но в крайна сметка не успяха да променят статуквото на терена.