Легендата на Барселона Шави Ернандес си позволи да критикува мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и неговото провокативно поведение след загубата с 0:4 в дербито от Челси на „Стамфорд Бридж“.

Моуриньо нападна Антонио Конте заради бурната му радост при последния гол в мача.
„Когато нещата за Моуриньо не се получават, той търси война, за да се опитва да махне вниманието от отбора си. Това се случи и в Реал Мадрид. Надявам се в Англия да не станем свидетели на същото", коментира Шави.

„Съперничеството между Моуриньо и Гуардиола е голямо. Това обаче е хубаво за футбола и особено за английския. Това са двама от най-добрите треньори в света. Техният дуел е възможно най-доброто за футбола“, добави бившият капитан на Барселона.

„И двамата треньори ще искат да спечелят дербито за Купата на Лигата. Не мисля, че това е турнир, който не е взиман на сериозно от някой от двамата. Пеп не се притеснява, това не е неговият начин. Той обаче със сигурност не е щастлив от последните резултати. Една победа срещу такъв голям съперник ще му върне настроението. Пеп иска да спечели първи трофей със Сити. Това е важно за него. Въпреки че Сити загуби някои точки твърде лесно в първенството, все още мисля, че отборът ръководен от Пеп ще стане шампион през този сезон. Мачовете за двете купи и първенството са всичко за Юнайтед и Моуриньо през този сезон. Аз обаче не мисля, че през тази кампания те ще могат да се борят за титлата в Премиършип. Купата на Англия и Купата на Лигата са техните надежди за трофей през този сезон. Моуриньо се нуждае от още един трансферен прозорец, за да фиксира проблемите в своя отбор. Сега тяхната основна цел е да се класират в топ 4 и да си осигурят участие в Шампионската лига. Това приляга на отбор с такава история и традиции“, каза още Шави Ернандес.