Манчестър Сити изпусна победата в домакинството си на Евертън и срещата на "Итихад" завърши 1:1. "Гражданите" определено могат да съжаляват много повече, защото пропиляха две дузпи, треснаха и греда, а направиха и множество пропуски. 

Но пък и "карамелите" могат да съжаляват, защото поведоха в средата на втората част, но пък допуснаха бързо изравняване и в крайна сметка в този мач победител нямаше, а Сити едва запази върха. 

Мачът започна с мощен натиск на домакините, които имаха няколко чисти положения в самото начало, а гостите от Мърсисайд се бяха окопали в наказателното си поле. Невероятен пропуск в 4-та минута направи Давид Силва, чийто удар беше отразен от вратаря в близкия му ъгъл. 

Кевин де Брюин и Рахийм Стърлинг направиха пропуски, а в крайна сметка в средата на първата част "карамелите" изравниха играта. И тъкмо, когато изглеждаше, че мърсисайдци ще погледнат по-смело напред, дойде първата им голяма грешка в мача. 

В 29-та минута Давид Силва имаше страхотна възможност да се разпише, но ударът му от границата на наказателното поле мина на сантиметри над горната греда, а и вратарят беше на позицията си все пак. 

В 43-та минута капитанът на гостите Фил Ягиелка направи огромна глупост, след като спъна в наказателното поле Давид Силва, който обаче трудно можеше да се озове в стрелкова позиция, защото беше до аутлинията. Но реферът даде дузпа. 

От 11-те метра обаче Кевин де Брюин не запази хладнокръвие и ударът му беше отразен с вещина от Маартен Стекеленбург. Така статуквото се запази, а следващите ситуации до почивката отново бяха пред вратата на Евертън. 

Рахийм Стърлинг и Лерой Сане пропиляха шансовете за "гражданите" през първите 45 минути и в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. И така всичко се реши след подновяването на играта. 

Първият удар на гостите беше в 51-та минута, но тогава изстрелът на Жерар Деулофеу от дистанция не намери очертанията на вратата. Но радостта на Евертън предстоеше малко след това. 

В 64-та минута "гражданите" се увлякоха в атака и забравиха Ромелу Лукаку, който се откъсна, преодоля целия терен и с удара си разстреля вратаря на Сити - 1:0 и домакинската публика се смълча. 

След този гол домакините се хвърлиха бясно напред. Те не спираха да стрелят, да натискат и да "задушават" противника си в неговата половина. И бързо можеха да стигнат до изравняване в 70-та минута, когато получиха втора дузпа. 

И тя беше направена отново от Фил Ягиелка, и отново беше безспорна. Този път зад топката застана Серхио Агуеро, но дори и аржентинският магьосник не успя да преодолее Стекеленбург от 11-те метра. 

Но последва невероятен натиск към вратата на мърсисайдци. В 71-та минута отново удар на Агуеро беше избит от Стекеленбург, но холандецът капитулира в 72-та минута след удара с глава на Нолито, който се беше появил на терена само преди минутка.

До края на мача "гражданите" се хвърлиха мощно напред, но редуваха пропуск след пропуск. В 81-та минута Кевин де Брюин стреля от около 40 метра, вратарят докосна топката и тя се отклони в гредата, за да се запази статуквото. 

В последните минути натискът на домакините не се увенча с успех и в крайна сметка попадения не паднаха. Така Сити запази първата си позиция, но само благодарение на головата разлика. Евертън е с 15 точки, на четири зад "гражданите".