Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви след спечелената титла на Премиършип, че никой нищо не е подарил на лондончани, а те съвсем заслужено триумфират с шампионското отличие три кръга преди края.

„Аз се завърнах, за да дам най-доброто, на което съм способен. Дадох всичко от себе си, за да направя Челси шампион. Когато се завърнах, бях наясно, че се завръщам в най-трудното първенство. Най-важното е, че ние успяхме да спечелим титлата във Висшата лига, което е най-равностойният и оспорван шампионат. Моето семейство бе зад скамейката и успях да ги прегърна и целуна. Оставих играчите да се наслаждават на терена“, сподели Моуриньо.

„Кристъл Палас игра фантастично. Смятам, че отборът се представя много силно и заслужено се намира в средата на класирането“, добави португалецът.

„Никой нищо не ни е подарил. Ние всичко си заслужихме. Всяка титла е важна. Тя е плод на много работа. Това ни дава повод да сме щастливи и горди от постигнатото.“

„Сега се нуждая от малко почивка, защото съм изморен. Не е лесно да постигнеш този успех. Сега вече може да дишаме спокойно, да починем и да се наслаждаваме на постигнатото. Ако се обърнем назад, ще видим, че напълно заслужено спечелихме тази титла“, каза още Жозе Моуриньо.