Отборът на Лестър постигна победа с 3:1 над Кристъл Палас в мача от деветия кръг на Висшата лига. Срещата бе сравнително равностойна, с положения и пред двете врати. Шампионите обаче бяха значително по-концентрирани и по -фективни при създадените от тях положения.

Първата по-интересна атака в мача бе в полза на Кристъл Палас. Кристиан Бентеке получи топката в наказателното поле и стреля силно. Каспер Шмайхел обаче се намеси авторитетно и отрази.

В 36-ата минута Шинджи Оказаки намери пространство пред себе си, отправи удар, но встрани от вратата.

Лестър излезе напред напред в резултата в 42-ата минута. Слимани подаде на Ахмед Муса, който от дъгата на наказателното поле и с мощен изстрел откри за 1:0.

След почивката Слимани отправи удар с глава, но топката мина встрани. В 63-ата минута преднината на шампионите бе удвоена. Шинджи Оказаки покачи на 2:0.

Десет минути преди края на редовното време, при центриране от корнер отляво на вратата на Палас, играч на гостите изчисти напред, а от зоната пред дъгата на наказателното поле Кристиан Фукс засече за 3:0.

Пет минути след това Кристъл Палас отбеляза почетно попадение. Заха напредна отдясно, центрира в наказателното поле, където Йоан Кабай засече за крайното 1:3.

В класирането Кристъл Палас и Лестър имар равен точков актив – 11 – като заемат съответно 11-ото и 12-ото място.

Ето и още резултати от деветия кръг:

Борнемут – Тотнъм 0:0

Арсенал – Мидълзбро 0:0

Бърнли -Евертън 2:1

Хъл Сити – Стоук Сити 0:0

Суонси – Уотфорд 0:0

Уест Хем – Съндърланд 1:0

От 19.30 часа

Ливърпул – Уест Бромич Албиън