Отборът на Манчестър Юнайтед отново се представи колебливо, но показа характер, за да победи Уест Хем с 2:1 в мач от шестия кръг на Висшата лига, игран на "Олд Трафорд".

Както и в последния двубой срещу Лестър, "червените дяволи" започнаха много силно днес, като още в петата минута Уейн Рууни откри резултата с прецизен изстрел от воле след асистенция на Рафаел. Домакините продължиха да доминират и в 22-та минута Радамел Фалкао намери Робин ван Перси в наказателното поле, а холандецът с точен изстрел по земя покачи на 2:0.

Възпитаниците на Луис ван Гаал обаче отново бяха много нестабилни в защита и в 37-та минута Диафра Сако се възползва от меле в наказателното поле на Юнайтед, за да се разпише с глава. 15 минути след почивката Уейн Рууни изрита в бедрото Стюарт Даунинг и получи директен червен картон от рефера Лий Мейсън.

"Чуковете" натиснаха здраво до края и създадоха няколко положения, но домакините успяха да опазят вратата си суха и да стигнат до едва втората си победа от началото на сезона.

Останалите резултати:

Челси - Астън Вила 3:0

Кристъл Палас - Лестър Сити 2:0

Хъл Сити - Манчестър Сити 2:4

Саутхемптън - КПР 2:1

Съндърланд - Суонзи 0:0. /БГНЕС