Хъл Сити се наложи с минималното 1:0 срещу Ливърпул в отложен мач от 32-я кръг на Премиършип. По този начин „тигрите“ направиха важна крачка към спасяването и отказаха мърсисайдци от борбата за място в топ 4. Единственият гол в срещата отбеляза Майкъл Доусън в 37-та минута.

Домакините започнаха амбицирани мача и в 8-та минута Алуко направи добър пробив, след което центрира в наказателното поле на Ливърпул, където Н'Дойе стреля с глава, но Симон Миньоле спаси.

Ливърпул организира добра атака в 21-та минута, когато Джордан Хендерсън подаде към Филипе Коутиньо, който отправи опасен удар, но Харпър спаси.

Марио Балотели се опита да излъже Харпър в 27-та минута, но вратарят на Хъл отрази удара на нападателя на Ливърпул.

Хъл Сити поведе с 1:0 в 37-та минута, когато Ел Мохамеди центрира в наказателното поле на Ливърпул, където Майкъл Доусън бе оставен непокрит и с глава изпрати топката във вратата на Симон Миньоле.

Джордан Айб подаде към Джордан Хендерсън, който стреля в 42-та минута, но Харпър отново спаси.

Ливърпул имаше невероятна възможност да изравни резултата в добавеното време на първата част, но ударът на Глен Джонсън отново бе спасен от Харпър.

Джордан Хендерсън отправи много хубав далечен удар от въздуха в 64-та минута, но Харпър демонстрира добър рефлекс и спаси.

Хендерсън отново с далечен удар в 71-та минута се опита да изравни резултата, но вратарят на Хъл бе на мястото си.

След този успех Хъл Сити вече има 34 точки и се изкачи на петнадесето място, докато Ливърпул остава на пета позиция с 58 точки и е на седем от четвъртия Манчестър Юнайтед.