Селекционерът на България Петър Хубчев направи трезв анализ на представянето на отбора при поражението от Франция с 1:4 на "Стад дьо Франс". Според него, у играчите не е имало достатъчно желание, а и те не са отговорили във физически аспект на "петлите". 

"В много малка степен видях желанието в отбора. Имаше го само в някои момчета, не мога да отговоря защо. Мисля, че физически не можем да се мерим с тоя отбор на Франция. Пак нещата опират до желание, мъжество и професионализъм. Това ще го чистим тепърва", сподели Хубчев и анализира двубоя. 

"Мачът започна добре за нас, точно както ние си го представяхме. Но твърде малко време след гола се държахме така, както искахме. Не бяхме агресивни, не бяхме близо до противника. Имаше напрежение и нервност."

"Ако трябва да сме реалисти, разликата е много голяма и едва ли можем да се сравняваме с Франция", сподели още специалистът, след което разкри какво според него е убило надеждите на отбора за нещо различно от загуба. 

"За по-добро представяне краят беше при третия гол. Кой не прави такива грешки, аз съжалявам, че точно това момче сбърка. Но няма как", заяви още Хубчев, след което говори и за мача с Швеция. 

"Още по-голямо желание искам да виждам от отбора в мача с Швеция. Поне желание. Поне в 5-6 човека видях това, което искам да виждам, а това е много малко за един национален отбор. Най-важната ми задача е да върна желанието. Сами разбирате, че имам страшно малко време до мача в Швеция, а трябва да гледам нещата в детайли", сподели Хубчев и обяви какво му е харесало в този мач и какво не.  

"Видях някои неща положителни. Не сме играли въобще добре, започнахме концентрирани, но за съжаление много малка част изиграхме така, както искахме и както трябваше. Огромна е разликата, трябва много работа."

"Ако в детайли разгледаме и трите гола преди почивката, те са само от наши грешки. Най-малкото, което мога да кажа е, че който не се е събличал на терена, той не е правил грешки. Разликата е много, много голяма. Ако трябва да сме реалисти, не само 20-30 минути от един мач стигат срещу отбор като Франция", сподели още той.

"Талантът го има, но трябва много по-голямо себераздаване. И не от 5-6 човека, а от всички. Отдавна съм доказал, че не робувам на имена, така ще бъде и тук. Няма как да правя сега сериозни проблеми. Ние направихме само четири тренировки, момчетата се подготвиха добре, но те на тренировка са винаги перфектни, а на мача не се получават винаги нещата."

"Чувам какво се коментира за състоянието на отбора. Мисля, че от емоционална гледна точка те самите усещат, че са направили някакви наченки на нещо добро. Дано преживеят по-бързо тази загуба", завърши Хубчев.