Съдийството на мача между Лудогорец и Реал Мадрид на шотландският рефер Крейг Томпсън не беше подминато и от блога, който се занимава с анализиране на съдийството и дебатиране на положения от футболин срещи - footballrefereeing.blogspot.com. Изданието анализира част от грешки на елитни европейски съдии като не подминава и шотландеца.

В един от материалите се споменават редица съдийски грешки засягащи и отсъжданията на шотландския арбитър на мача в сряда.

Той отсъди 2 грешни дузпи за шампионите в Шампионската лига, но единият от помощниците Алън Мълвейни отмени гол на Кристиано Роналдо поради засада, която не съществуваше, а също така имаше и други леки грешки, се пише в материала..

Томпсън не е от съдиите имащи специален вид стил или харизма, нито способности да контролира играчите и да ги респектира. Помощниците му също не са на нивото, което се очаква за такъв тип мачове. Негови бригади са правили грешки на срещите Твенте - Шалке, на Евро 2012, на Борусия Дортмунд - Малага, както и на Лудогорец - Реал Мадрид.

Интересно защо той все още е в групата на елитните съдии на УЕФА, къдато се изисква да бъдеш на висота и да се справяш с мачовете от Шампионската лига с достойнство.

За съдия от такъв калибър, който е в елитната група на съдиите не е допустимо да прави такива грешки.

Единствената главна причина вероятно той да е сред елитното съдийство, е че неговият сънародник Хю Далас е в Съдийската комисия на УЕФА се коментира още в материала.