УЕФА ще разследва Базел, Галатасарай и Борусия Дортмунд заради безредици на феновете по време на снощните  мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

От УЕФА уточниха, че привържениците на тези отбори са  хвърляли на терена фойерверки и други предмети.  

Случаите ще бъдат разгледани от Дисциплинарната комисия на  УЕФА на 16 октомври. Санкциите може да бъдат наложени още  преди следващите мачове в турнира. Базел е съперник на българския шампион Лудогорец в  Шампионската лига. Швейцарският шампион победи снощи Ливърпул с  1:0, а феновете са хвърляли предмети по терена.

Лудогорец приема Базел в третия кръг в група "В" на 22 октомври, а гостува на швейцарския шампион на 4 ноември.  Така следващото домакинство на швейцарците в Шампионската лига е именно срещу българския първенец и потенциалното наказание може да влезе в сила именно тогава, ако не става дума само за глоба.

УЕФА вече наложи на Базел двегодишен изпитателен срок заради нередности от страна на привържениците през миналия сезон в  Лига Европа.

Феновете на Галатасарай хвърлиха сигнални ракети по време на загубата с 1:4 от Арсенал в Лондон, което наложи срещата да  бъде прекратена за няколко минути през първото полувреме. Привържениците на Борусия Дортмунд направиха същото при  успеха с 3:0 като гост над Андерлехт./БТА