Драматична загуба с дузпи от състава на Южна Африка лиши България от традиционното й участие сред шестнадесетте най-добри отбора на световното първенство за бездомни хора. 

Националите влязоха неконцентрирани в мача и след няколко неточни паса на вратаря Марин Илиев, който се представи отлично предишните 2 дни, съперникът поведе с 5:1. 
Българският тим намери сили да изравни играта и успя да върне две попадения. Първото полувреме приключи при резултат 6:4 за африканците. През втората част България беше по-добрият отбор на терена и намали разликата до един гол – 7:8. 

В този момент вратарят на съперника се контузи и на вратата застана полеви играч. Това позволи на националите да отбележат нови два безответни гола и да поведат с 9:8. Секунди преди последния съдийски сигнал играчите на Южна Африка изпълниха тъч от обратната страна на игрището вместо корнер, което пасивира българските състезатели и доведе до изравняване. 

Най-възрастният играч от българския отбор Христо Симеонов пропусна още първата дузпа, докато африканците реализираха и взеха две точки от мача. 

Със спечелената от тази среща точка България завърши втората част от турнира с актив от 4 точки. Победа над Южна Африка можеше да осигури на националите участие сред най-добрите 16 състава в турнира. 

В последния си мач от втората групова фаза българите загубиха от фаворита за световната титла Мексико с 3:8. Късно вчера вечерта съставът ни падна и от Бразилия с 2:8. 

В третата фаза на Homeless World Cup, която се провежда на директни елиминации националите ще се борят за „Мъжката купа” със съставите на Англия, Шотландия, Румъния, Индия, Италия, Полша и сборен отбор от бежанци, които живеят в Шотландия. Трофеят се печели от завършилия на 17-о място тим.