Отборите на Левски и Черно море излизат един срещу друг в единствения двубой от програмата за 22-я кръг на А група за събота, 27-и февруари. Срещата е от 13 часа и можете да я следите в Gong.bg, да я гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и да я слушате по Дарик радио.

„Сините“ ще излязат в мача като трети във временното класиране в българския шампионат с 31 точки в актива си, на две от втория Берое, но и с мач по-малко.

Начело е Лудогорец с 42 точки. Тимът на Черно море пък заема петата позиция в подреждането с 25 точки в актива си.

Заради гъстата мъгла над летището във Варна в петък вечер отборът на Левски не успя да пристигне със самолет в морската ни столица. По-късно вечерта „сините“ направиха бърза организация и потеглиха с автобус към Варна. Футболистите на Левски пренощуваха във Велико Търново и тази сутрин около 9 часа продължиха към морската ни столица.

Двубоят между Левски и „моряците“ обещава да бъде изключително интересен.

Статистиката от двубоите на ниво А група до този момент определено е в полза на „сините”. Черно море побеждава съперника 16 пъти, равните са 28, а загубите цели 63. Головата разлика е 88:204 в полза на Левски. Като домакин варненци имат 13 победи, 20 равни и 20 загуби с голово разлика 56:72.

Джереми Де Ноойер попадна в групата на Левски за предстоящия мач с Черно море. В списъка на Стойчо Стоев е и нигерийският нападател Бабатунде Адениджи.

„Със сигурност ще има промени в стартовия състав. Спрямо тренировките се стремя да избера оптималния състав. Кога успешно, кога неуспешно. Основно тренировъчната седмица опредя единайсетте най-добре представящи се”, сподели в навечерието на двубоя старши треньорът на Левски Стойчо Стоев, а халфът на Черно море Георги Илиев пък коментира:

„За нас силните страни са мотивацията и домакинството. Теренът е тежък. Ако направим няколоко поредни победи, можем да наваксаме изоставането си в класирането.”


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS