Баскетболна страст постепенно започва да обхваща Стария континент. Стартът на Европейското първенство е в събота, фаворитите са ясни, а един от тях е добре познат – отборът на Испания.

Именно испанците са сред основните кандидати за титлата на Евробаскет 2015. Въпреки, че са без фигури като Хуан Карлос Наваро, Марк Гасол, Хосе Мануел Калдерон и Серж Ибака, Испания все още разполага с мощен отбор.

Селекционерът Серджо Скариоло очаква жестока конкуренция и посочи Сърбия и Франция като основни конкуренти.

„Следях съперниците в предварителните мачове и останах с убеждението, че борбата за медалите ще е жестока. Много отбори ми харесаха, но от Сърбия и Франция съм особено впечатлен. След това идват Гърция, Германия, Литва, Италия и Словения“, сподели Скариоло преди пристигането на испанците в Берлин.

„Най-важно е да сме добре физически. Голяма загуба е контузията на Алекс Абринес. Освен това нямахме големи проблеми с контузии. Доволен съм от начина, по който работиха момчетата. Имаме шест нови играчи в сравнение с миналото първенство. В предишните години използвахме Пау Гасол главно като четворка, но този път ще играе класическа петица. Серхио Люл пък игра повече на двойка, но сега основно ще бъде плеймейкър“, обясни още Скариоло.