Много баскетболни звезди и познати лица от шоубизнеса ще връчат наградите на участниците в първия турнир по мини баскетбол за деца "Нино Войнов".

Състезанията ще се проведат на 25 и 26 април от 9 часа в столичните зала "Триадица" и залата на Националния стадион "Васил Левски".

Младите таланти ще получат медалите си от първия българин, играл в Националната баскетболна асоциация и шеф на БФБаскетбол Георги Глушков, треньора на Левски Тити Папазов, звездата на ЦСКА от близкото минало Роберт Гергов, доскорошния капитан на баскетболния Левски Стефан Георгиев-Торо и президента на БК БУБА Баскетбол Борислав Хаджирусев. В каузата за популяризиране на баскетбола ще се включи и шоуменът Влади Въргала.

Участието си са потвърдили 26 баскетболни клуба от София и Ботевград във възрастовите групи 10 и 8 години с общо 400 състезатели.

Турнирът е в памет на дългогодишния треньор от близкото минало Нино Войнов (1940 - 2004). Като треньор Нино Войнов е работил с всички възрастови групи за мъже и жени в ЦСКА, Славия, Локомотив София и Химик Видин. Печелил е републикански първенства, както и много турнири у нас и в чужбина.

До смъртта си Нино Войнов работеше в Българската федерация по баскетбол и полагаше много усилия за развитието и популяризирането на баскетбола. /БГНЕС