На 25 и 26 април 2015 година в София ще се проведе I детски баскетболен турнир в памет на изтъкнатия треньор от близкото минало Нино Войнов. В него ще се включат малки баскетболисти на 8, 9 и 10 години. Турнирът ще се проведе в зала "Триадица" и в залата на Националния стадион "Васил Левски". 

Организацията на състезанието е на Българската федерация по баскетбол, а основната идея е популяризирането на баскетбола. За малките спортисти са предвидени възпоменателни медали, които ще бъдат връчени от известни наши баскетболисти. Турнирът е в памет на дългогодишния треньор по баскетбол Нино Войнов (1940-2004 година). 

Неговата състезателна кариера преминава в отборите на Пирин (Благоевград) и ВИФ. Като треньор Нино Войнов е работил с всички възрастови групи за мъже и жени в ЦСКА, Славия, Локомотив (София) и Химик(Видин). Печелил е републикански първенства, както и много турнири у нас и в чужбина. 

До смъртта си Нино Войнов работеше в Българската федерация по баскетбол и полагаше много усилия за развитието и популяризирането на баскетбола./БТА