Втора поредна загуба допуснаха българските волейболни националки на Европейското първенство. След като в първия кръг отстъпиха на големия фаворит Русия, сега нашите момичета не можаха да се справят и с Хърватия, като загубиха с 2:3 (23:25, 25:22, 25:15, 22:25, 13:15 ). 

Волейболистките ни водеха с 2:1 гейма и 16:12 в четвъртата част и се виждаха крайни победителки, но опонентките им направиха невероятен обрат и се поздравиха с крайния успех, благодарение на който излязоха пред нашия тим в класирането. 

Първите два гейма бяха много завързани и с лека преднина двата тима си ги размениха за 1:1. В третата част нашите момичета прегазиха хърватките и след 25:15 поведоха с 2:1. 

Добрата им игра продължи до второто техническо прекъсване на четвъртия гейм и изглежда рухнаха след него. Грешките се увеличиха, момичетата на Драган Нешич загубиха частта, а в тайбрека допуснаха грешки в ключови моменти и в крайна сметка Хърватия взе мача с 3:2 гейма. 

Топреализатор в двубоя стана именно диагоналът Емилия Николова, която заби 26 точки. Елица Василева реализира 24 точки, а Добриана Рабаджиева добави 22. От другата страна на мрежата с най-голям актив от 18 точки завърши Ивана Милош.

Спечелената точка от тази битка обаче все пак запази шансовете на нашите момичета да продължат в следващата фаза. За целта обаче те трябва да бият Беларус в последния си двубой и да се надяват, че Хърватия няма да победи Русия. 

Иначе към момента българките са последни в класирането с една точка, хърватките имат две и са на позиция пред тях, а на второ място е Беларус с 3 точки. Лидер и сигурен четвъртфиналист е тимът на Русия с пълен актив от 6 точки след два мача.