Женският ни национален отбор по волейбол започна със загуба участието си на Евроволей 2015 в Белгия и Холандия. В първия си мач нашите момичета паднаха от Русия с 0:3 (6:25, 14:25, 25:27), пред 275 зрители в спортния център „Топспорт“ в Ротердам.

„Русия влезе много мобилизирано в първия гейм и това бе очаквано след техния не успех в Световната купа. Това бе и моето притеснение – с какво настроение ще започне Русия. Изобщо не ни позволиха да развием нашата игра в първите два гейма. Започнахме да изпитваме трудности и затова резултат бе такъв. В третия гейм със сигурност и тяхното леко отпускане, и повдигането на качеството на играта ни, направи така, че да се получи мач. За съжаление не успяхме да спечелим този гейм, който можеше да промени развоя на мача. Но това е. Днес Русия не ни позволи да играем. Утре излизаме за задължителна победа срещу Хърватия“, заяви след мача селекционерът на представителния ни тим Драган Нешич.

„Със сигурност имаше и притеснение в нашия отбор в началото, но преди всичко Русия игра наистина много добре днес. И в защита, и на блокада, и на сервис, първите два гейма стояха много добре“, продължи специалистът.  

„Определено една тежка загуба, която ще ни мотивира. Ще ни мотивира да излезем утре още по-мобилизирани. Така, както днес излезе Русия срещу нас“, завърши Драган Нешич.

Следващия съперник на България е Хърватия. Двубоят е в неделя от 19:00 ч.б.в. и ще бъде предаван пряко по БНТ HD. По-късно днес е и вторият мач от нашата група, който противопоставя Беларус и Хърватия.