Волейболният национал на България Владимир Николов заяви, че при всички случаи ще участва в квалификациите за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Николов каза, че ако „трикольорите“ спечелят квота ще вземе участие в мачовете на престижния форум, след което е решен да сложи край на активната си състезателна кариера. Ако пък тимът ни не успее да се класира, опитният волейболист обясни, че последният му мач за „лъвовете“ ще бъде преди Нова година.

Волейболистите с жестока конкуренция за олимпийска квота

„Мисля, че се представихме на ниво на Европейското първенство. Да, вярно е, че нямахме късмет в третия сет на полуфинала срещу Франция. Можеше да победим и да се класираме за финала. Ние сме малка страна, практически нямаме вътрешен шампионат, а и не можехме да разчитаме на шестима наши стойностни състезатели. Липсваха ни Соколов, Скримов, Жеков, Салпаров, Николай Николов, разбира се, Казийски. Имахме обаче невероятна подкрепа от публиката и мисля, че свършихме чудесна работа“, започна Николов пред worldofvolley.com.

Димо Тонев: Пътят към Рио е тежък през Берлин и Япония

„Ще играя и на олимпийските квалификации, ако получа повиквателна, разбира се. Ако се класираме за Олимпийските игри в Рио, ще се опитам да дам всичко от себе си. Ако ли не, последният ми мач за националния отбор ще бъде преди Нова Години. Този път е сигурно“, завърши Николов.