Националният отбор на България по волейбол за жени допусна доста тежка загуба на старта на своето участие на Евроволей 2015, което се провежда в Белгия и Холандия.

Момичетата на Драган Нешич изобщо не успяха да се противопоставят на Русия и загубиха с 0:3 гейма (6:25, 14:25, 25:27) .

Първият гейм бе истински рецитал на рускините, а в същото време нищо в българския отбор не се получаваше. Така за доста кратко време Русия вече водеше с гейм аванс след съкрушителното 25:6.

Във втората част българките се задържаха в резултата само до 3:3, след което три поредни "руски" точки доведоха до 6:3 и 8:4 на техническото прекъсване. Постепенно Русия увеличаваше аванса си, за да затвори гейма при 25:14.

Рускините си осигуриха комфортен аванс още в началото на третия гейм и мачът сякаш се доиграваше. Точно в този момент обаче българските момичета започнаха да демонстрират истинската си класа. Силна поредица от точки ни върна в мача като пасивът бе стопен на 2 точки – 19:21.

При 21:24 момичетата на Драган Нешич успяха да спасят три мачбола и да изравнят за 24:24, след което имаха и възможности дори да поведат в резултата. Все пак, при петия си мачбол Русия успя да се поздрави с успеха след 27:25 и да започне турнира с победа.

За българките пък следва мач с Хърватия още в неделя, в който те ще могат да се реваншират за тежката загуба от Русия.