Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов призна превъзходството на Италия в сблъсъка за третото място на Евроволей 2015.

„Скуадра адзура“ ни пречупи с 3:1 гейма, като въпреки голямото разочарование от загубения полуфинал срещу Франция вчера публиката отново напълни столичната зала „Арена Армеец“.

„Може би заключението е, че днес не издържахме и психически, и физически. Основното оръжие, с което правеха разликата, беше сервисът. Оттам дойде и разликата в атаката. Не успяхме да блокираме началния им удар. Смятам, че Италия заслужено победи днес“, каза Констатинов.

„Отборът игра на границите на възможностите си в момента, може би в отделни мигове дори ги надскочи. На всички ни се иска нещо повече, но в тази ситуация това може би бе максимумът. Единственото, за което можем да съжаляваме, е за онзи шанс вчера, който се появи.“

„Какво да коментирам контузията? В такъв мач, където ни трябва посрещане, губим най-добрия си краен посрещач. Един след друг загубихме ключови играчи. Мога да поздравя момчетата, че дадоха максимума. Оттук нататък продължаваме напред.“

„Този тим стана отбор и започна да израства като отбор в хода на първенството. Може би това е голямата победата. В края на декември трябва пак да се съберем, да видим в какво състояние сме. Надявам се тези, които сега имат травми, да бъдат готови. В олимпийските квалификации по правилник ще имаме 10 дни за работа преди началото им. Само ще напасваме и ще наблегнем повече на отборната и колективната работа“, добави наставникът.