Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров беше едновременно доволен и недоволен след мача с Италия за бронзовите медали на Евроволей в София. Той беше доволен от отношението на публиката след четвъртото място, но и страда за поредния изпуснат медал. 

"Не искам да броя четвъртите места, много е тежко. Искахме специално на това първенство, в България, да зарадваме хората. Всичко беше просто супер, но просто съдбата не ни даде малко шанс да прескочим французите." 

"При тази емоция, при тази зала, при тази тръпка, едва ли щяхме да изпуснем Словения на финала. Но трябва да дадем заслуженото на Италия, натиснаха ни със сервис. Ние не се предадохме докрай." 

Той говори и за поредицата контузии в националния отбор. Поредната "жертва" беше Ники Пенчев, който контузи стъпалото си по време на мача с "адзурите". 

"Жалко, че Ники Пенчев се контузи, той е стълбът в нашето посрещане. Но това вече е в историята и само трябва да съжаляваме. Тези 10 дни бяха нещо уникално, което не можеш да изпиташ всеки ден", завърши Салпаров.