„Не знам как успяхме да спечелим! България игра много добре. Публиката бе фантастична. Но топка след топка, някак си се задържахме в мача. Взехме третия гейм след това четвъртия и накрая спечелихме мача. Разбира се направихме и някои промени в посрещане и при сервис, но най-хубавото е, че останахме в мача, когато бе най-трудно“, заяви селекционерът на Франция Лоран Тили, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след драматичния полуфинал на Евроволей 2015 срещу България. Нашите момчета изиграха поредния си много силен мач на шампионата и поведоха с 2:0, но някак си „петлите“ успяха да се съвземат и да обърнат двубоя.

„Беше битка! Върнахме се от ада. Обстановката в залата бе неноромална. Публиката и отбора бяха като едно и просто ни разбиха в първите два гейма. Нямахме отговор и решение. След това просто нямаше какво да губим. Започнахме точка по точка, гейм по гейм да се връщаме в мача и спечелихме накрая. Не знам какво е казал Тинюти, но аз никога не съм виждал подобна публика като тази. Преди мача няколко човека ми казаха, че тук хората са страхотни фенове и ще бъде лудо и трябва да съм готов, да го очаквам. Но въпреки това бях изненадан. На моменти въобще не чувах какво ми казват съотборниците и треньорът. Беше много тежко. Опитвах се да не гледам в трибуните. Да не гледам феновете, а да се концентрирам върху това, което се случва“, каза пък Кевин Тили. 

На финала Франция ще играе срещу Словения. Двубоят е в неделя от 20:45 часа. От 17:30 часа в „Арена Армеец“ ще започне и последният мач на България на това Европейско първенство. Родните „лъвове“ излизат срещу Италия в спора за бронзовите медали.