Женският национален отбор по волейбол на България отпадна безславно още в груповата фаза на Европейското първенство, което се провежда в Белгия и Холандия. Нашите момичета си тръгнаха след трета поредна загуба. 

Този път те отстъпиха на Беларус с 2:3 (21:25, 23:25, 25:14, 25:20, 11:15) гейма и въпреки че имат в актива си две точки, останаха последни в групата и няма да продължат дори за осминафиналните квалификации, за които продължаваше и третият в класирането. 

Все пак българките показаха желание за победа, но то не им беше достатъчно, за да стигнат до задължителния успех и да излязат от групата. Те падаха с 0:2 след 21:25 и 23:25, въпреки че бяха равностойни на беларускините. 

В третата част обаче нашите момичета се взеха в ръце и направо прегазиха съперничките си с 25:14, като не им оставиха никакъв шанс да реагират. По подобен начин се развиваше и четвъртата част. 

В края ѝ обаче българските волейболистки позволиха на опонентките си да се доближат до тях при 22:20, но после отново показаха класа и затвориха гейма при 25:20, за да доведат мача до тайбрек. 

В него състезателките от Беларус взеха ранна преднина и успяваха да я поддържат. Нашите момичета отново показаха дух и изравниха до 10:10, но това беше всичко хубаво за тях в тази част и в този мач. 

Беларускините бяха безкомпромисни до края и се възползваха от грешките на нашите момичета, за да си тръгнат с крайния успех с 3:2 и да си подпечатат класирането за следващата фаза на надпреварата.