Първото голямо домакинство на Русе от международната сцена във волейбола вече е факт. Градът беше утвърден да приеме първия турнир (от общо три) във втора група на Световното Гран при при жените през следващата 2017 година.

Надпреварата ще се проведе от 7 до 9 юни, като мачовете ще се играят в новата "Булстрад Арена". За стартовия турнир тимът на България е в група с отборите на Германия, Южна Корея и Казахстан. Русе е избран с цел популяризиране на волейбола в региона, разясни мениджърът на женското направление към БФВ Валентин Помаков. Националките вече пробваха "Булстрад Арена", като направиха тренировка на път за европейската квалификация в Румъния.

След това те изразиха своето задоволство от залата и условията в нея. Русе е кандидат и за домакинство на една от групите за световното първенство по волейбол за мъже 2018, което ще се проведе в Италия и България. Организацията на турнир от величина като Гран при се явява една репетиция за местната общественост. Спортното съоръжение стана първото, което бе посетено от представители на БФВ преди утвърждаване на градовете домакини за Мондиал 2018. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.