Победителят от Уимбълдън от 1996 година Рихард Крайчек вярва, че сравняването между Григор Димитров и Роджър Федерер е оказало негативно влияние върху българина.

Димитров направи много силна 2017 година, която завърши с успех на финалния Мастърс. През 2018 година обаче родната звезда в тениса не успя да оправдае огромните очаквания, които имаше към него.

Докато изгряваше на международната сцена Григор Димитров често беше сравняван с Роджър Федерер, а специалисти го наричаха „BabyFed“.

Гришо в коледно настроение, украси елхата

„Обявяването му за „BabyFed“ беше трудно за него дълго време. Той беше много талантлив състезател, но разбира се, има само един Федерер. Димитров прилича на Федерер, има хубава техника, добър тенисит, невероятен човек като Роджър, но му беше трудно – не само срещу Федерер, но и срещу Надал, Джокович и Мъри“, сподели Крайчек.

„Трудно беше да направи пробив. Хората казваха, че прилича на Федерер, но дори не беше толкова близо. Загуби доверието. Миналата година беше много щастлива за него, той достигна до Топ 3 и спечели финалния Мастърс. Тази година обаче трябваше да направи следващата стъпка, а имаше лош сезон. Кой знае, може би следващата ще е по-добра?“

„В крайна сметка, BabyFed оказа влияние върху кариерата му“, завърши Крайчек.