Играещият капитан на България Григор Димитров взе своето решение за двойката, която да се изправи срещу Великобритания в мач №3 от първия сблъсък на родните национали в ATP Cup. Всеки един двубой ще се състои от два мача на сингъл и двубой на двойки.

За синглите нещата бяха ясни предварително: ракета №2 на България Димитър Кузманов ще срещне Камерън Нори, а Григор ще играе с №1 на британците Даниел Еванс. Гришо обаче трябваше да направи избора за мача на двойки и той се е спрял на тандем между Адриан Андреев и Александър Лазаров.

Така още в първия мач четирима от петимата в нашия отбор ще дебютират в надпреварата като петият ни представител е Александър Донски. Димитров можеше да избере и себе си за мача на двойки, но явно е предпочел да даде шанс за изява на останалите.

Като играещ капитан Григор ще бъде на корта и ще дава съвети на двойката ни като преди това ще прави същото и в мача на Кузманов срещу Нори. Иначе Андреев и Лазаров ще имат много сложна задача. Двамата нямат особен опит като тандем, а в същото време от другата страна на мрежата ще имат един от най-добрите дуети - Джейми Мъри и Джо Солсбъри.

Мъри е двукратен шампион от Големия шлем и бивш №1 при двойките, а през 2019-а спечели турнира именно в Сидни в началото на сезона. Солсбъри направи страхотен пробив в тандем с американеца Раджийв Рам като двамата стигнаха до участие на Финалите на АТР в Лондон.

Програма за мача България-Великобритания на 3 януари:

От 8:30 часа българско време: Димитър Кузманов - Камерън Нори

Не преди 10:00 часа: Григор Димитров - Даниел Еванс

Следва: Адриан Андреев/Александър Лазаров - Джейми Мъри/Джо Солсбъри