След броени дни започва първото издание на турнира AТР Cup, в който участие ще вземе и отборът на България. В Австралия тимът ни ще бъде предвождан от Григор Димитров. На 3 януари в нашият състав, освен първата ни ракета ще бъдат още - Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Те ще се изправят срещу Великобритания, която обаче ще бъде без голямата си звезда Анди Мъри.
 

"Правя много упражнения и се подготвям за силен старт на сезон 2020. Направеното във фитнеса много помага на корта. Изпитваш спокойствие, а останалото е въпрос на психика", така Григор Димитров определи подготовката си за началото на сезона.

Във видеото българинът коментира последните няколко месеца и разкри как се е чувствал при пропадането си в световната ранглиста.

"Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата. Не знаех дали ще успея да се завърна до края на годината. Имаше много въпросителни и съмнения."

Бившият №3 обаче гледа с оптимизъм към бъдещето: "Най-важното в момента за мен е да продължавам да работя и да оставя миналото зад себе си. Да, със сигурност ще анализирам случилото се, има още няколко дни до края на годината."

"Екипът е тук, всички са до мен. Безусловната им подкрепа през цялата година беше най-важното нещо за мен. Помогнаха ми да премина през някои много трудни периоди. Ще направим равносметка, ще видим какво е можело да направим по-добре, как искаме да започнем 2020 г., ще поставим нови цели… Вълнуващо време е.", добави първата ни ракета.