През вчерашния ден, Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите в Мадрид. Рафа безспорно е големият фаворит за титлата на Мастърса, но след успеха си над Алексей Попирин, младият австралиец от руски произход изрази огромно съжаление за допуснатото поражение. 

Според Попирин, Надал не е бил толкова добър, а просто младокът е допуснал глупави неточности, които му костваха загубата в два сета. 

"Не искам да звучи самоуверено, но смятам, че сам загубих срещата. Надал не направи нищо особено на корта, аз предприех рискове, които не се отплатиха и напуснах турнира. Може би трябваше да опитам различна тактика, но ще си извадя поуките, защото следващият път, когато се срещнем, искам да опитам да победя един от най-великите тенисисти на нашето време. Доволен съм от представянето си на Мастърса, да достигнеш до третия кръг не е малко, това ще ми помогне  през следващите седмици. Благодарен съм на Надал за добрите думи, които каза  за мен и се надявам, че той ще се окаже прав за бъдещето ми. Желая с времето да вляза в световния елит и мисля, че разполагам с достатъчно потенциал", коментира Попирин.