Новак Джокович понесе много критики заради организирането на демонстративния турнир „Adria Tour“, след който няколко тенисисти, включително Григор Димитров и самият Джокович, дадоха положителни тестове за Covid-19. Светът на тениса осъди остро световният номер 1 и останалите участници в турнира, но известният сръбски епидемиолог д-р Зоран Радованович защити своя сънародник.

„Оказа се, че бе доста наивно от негова страна да се доверява на държавата“ заяви Радованович. „Преди турнира той бе уверен, че ситуацията с коронавируса в страната е под контрол. Джокович не предполагаше, че властите може да го подведат. Той действаше според техните указания, а те го излъгаха“.

„Политиците искаха да си вдигнат рейтинга на гърба на Джокович и изобщо не помислиха, че биха могли да застрашат играчите и публиката“ продължи Радованович. „Джокович е лицето на страната ни. Той е сред малкото позитивни неща, с които Сърбия е известна по света. Новак е интелигентен млад човек и никога нямаше да предприеме нещо подобно, ако не беше подведен“.

Мачовете в Белград събраха публика от около 4000 души без да се спазва никаква социална дистанция между тях. Преди няколко дни Джокович отговори а своите критици, като ги обвини в „организиран лов на вещици“ и заяви, че вината е била хвърлена върху него заради популярността му.