Новак Джокович спечели Мастърса в Париж през уикенда по пътя към своята 55-та голяма титла в кариерата, с което изпревари големите си съперници на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Но 32-годишният сърбин има други цели в битката за най-великия на всички времена. И когато бе запитан с какъв рекорд иска да завърши кариерата си, Ноле избра да предизвика Федерер относно продължителността на спортния му път.

 „Трудно е да избера едно нещо. Мисля, че бих искал да играя тенис още дълги години. Не знам колко точно ще бъде това, но ми се иска да остана в тура още известно време. Така че, да се надяваме, че ще ме виждате наоколо още няколко години“, сподели той пред журналисти.

Федерер притежава до името си няколко рекорда, свързани с възрастта – той е най-възрастният тенисист, ставал номер 1 в света и най-възрастният, печелил турнир от Големия шлем. И имайки предвид целта на Джокович да се бори за най-престижните титли, само на четири от рекорда на Федерер в Шлема (20), но с шест години по-млад, постиженията на швейцарския Маестро може да бъдат подобрени от сърбина, преди края на кариерата му. /БГНЕС