Сърбинът Новак Джокович достигна до 50-ия си финал в турнирите от сериите "Мастърс", след като елиминира Григор Димитров със 7:6(5), 6:4 на полуфиналите на надпреварата в Париж с награден фонд 5,21 милиона евро.

Джокович измъкна драматично първия сет, след като изоставаше с 3:5 точки в таъбрека, а във втората част реализира единствения пробив в мача за 3:2 и запази преднината си до края.

"Той беше по-добрият играч в тайбрека. Григор водеше с 5:3, а след това при 5:4 имаше два сервиса. Успях да вкарам ретурите при тях и да го принудя да прави допълнителен удар във всяко от последвалите разигравания. И двамата осъзнавахме важността на този тайбрек и спечелването на първия сет, такаче след това бях доста по-спокоен. В началото на втората част бях максимално концентриран. Справих се добре и успях да го пробия, а след това сервирах наистина много добре до края", коментира 32-годишният белградчанин, който има 33 трофея от сериите "Мастърс".

Сърбинът ще търси пета титла от надпреварата на финала срещу канадеца Денис Шаповалов, който победи без игра номер 2 в схемата Рафаел Надал в другия полуфинал след отказване на испанеца заради контузия. Въпреки отпадането, Надал ще оглави световната ранглиста в понеделник, като ще измести от върха Джокович.