Цветан Иванов спечели седмия вечерен турнир „Лото“, категория 500 и записа втора титла при най-добрите в ИТЛ. С отличната си игра той даде заявка за успешно представяне в започващия на 1 октомври втори Мастърс на най-голямата аматьорска тенис лига в България. На финала в ТК 18.82 той победи Красимир Маринов с 2:1 сета (1:4, 4:1, 10:6) след крайно оспорван двубой, изобилстващ от остри удари и изненадващи атаки.

В първия сет Красимир наложи острия си стил на игра, а Цветан не успя да му противодейства. Логично, Красимир направи два пробива и затвори сета с 4:1. Във втория сет Цветан показа, че знае как да изостря играта, успя да затрудни съперника си и спечели сета с 4:1.

В решаващия тайбрек сет Цветан успя да запази спокойствие в най-важните разигравания, продължи да атакува при всяка възможност, спечели частта с 10:6 и записа втората си шампионска титла при най-добрите в Интерактив тенис.

"Познавам добре играта на Краси – каза след победата Цветан. – Наскоро се срещнахме в два турнира и загубих и двата мача. Затова сега се опитах да му отговоря с по-остри удари. През цялото време мислех не за победата, а се стараех да покажа най-доброто, което мога и което се изисква в момента. Титлата за пореден път ме убеди, че човек трябва да е спокоен и да не се поддава на емоциите. Тогава и удоволствието от тениса е най-голямо."

Цветан играе в турнирите на Интерактив тенис от шест години и не пропусна да похвали организаторите:

"Всички побеждаваме и губим, но това няма кой знае какво значение – каза той. – Важно е, че Ивайло Цанков и ИТЛ ни дават шанс да излезем извън телевизорите, където гледаме страхотен тенис. Във вечерните турнири можем да играем, да споделяме наученото и да се развиваме като хора. Очаквам предстоящия Мастърс с нетърпение. Чувствам се много добре на корта, играя все по-изчистено и мисля, че ще се представя добре."

Турнирите на Интерактив тенис продължават с втория Мастърс на лигата за годината - Sport Depot Open 2018. Надпреварата ще се проведе на кортовете на Българския национален тенис център, а заради големия интерес записването продължава и днес. Повече подробности – на сайта на ИТЛ interactive-tennis.com.