Започна записването за Спорт Депо Оупън 2018 – вторият Мастърс на Интерактив тенис за годината, който носи 1000 точки за ранглистата и събира най-запалените начинаещи и напреднали играчи от София и страната. Квалификациите за надпреварата стартират на 17-ти септември, на кортовете на Националния тенис център, като началните часове на мачовете са 20:00 и 21:00.

На разположение на състезателите ще са 13 клей корта на открито, а таксата за участие е 40 лв. Мачовете от основната схема започват на 1 октомври, като в нея ще влязат 16-те най-добри от квалификациите и 16-те по право от ранглистата на лигата.

Интерактив тенис

източник: Интерактив тенис

Организаторите на Спорт Депо Оупън 2018 – Интерактив тенис и Български национален тенис център - отново ще направят специален жест към начинаещите, които се запишат за участие. Всички, които са с рейтинг ИТН 10 (нямат опит в турнири и правят първи стъпки в тениса) и допуснат загуба в първата си среща, няма да плащат такса участие.

Целта е колкото може повече аматьори да усетят тръпката от игра на точки и при условия, най-близки до професионалния спорт. През пролетта Lotto Sofia Open 2018 събра повече от 100 участника от различни нива и градове, а сега от Интерактив тенис очакват още по-голям интерес.

Интерактив тенис

източник: Интерактив тенис

Форматът на игра в квалификациите ще бъде два сета до 6 и трети сет – шампионски тайбрек.

В основната схема ще се играят 2 от 3 сета, а срещите след четвъртфиналите ще се провеждат на централния корт и със съдия на стол. От Интерактив тенис са готови да предоставят съдия за всеки мач и да осигурят централния корт и преди този етап на надпреварата, а повече информация как да стане това желаещите могат да получат от организаторите.

Наградите за победителите са осигурени от Спорт депо. Шампионът ще спечели 1000 точки за годишната ранглиста на лигата, а финалистът – 600 точки. Генералното класиране е валидно за финалите през декември, които ще се играят в зала София.

Интерактив тенис

източник: Интерактив тенис