Световният номер 14 Андрей Рубльов сподели, че се чувства страхотно след доброто начало на 2020 година. Руснакът е един от най-талантливите млади тенисисти и специалистите му предвещават много добро бъдеще. В края на 2018 година Рубльов заемаше 68 място в световната ранглиста, само с една титла в кариерата си. От 2019 година всичко тръгна нагоре за номер 14 в света. Той достигна до 23-о място в ранглистата на ATP, като успя да спечели още една титла.

От началото на новия тенис сезон, Андрей се представя впечатляващо. Още 2 титли и изкачване до 14-о място. Сега руснакът говори за своя успех специално за предаването "ATP uncovered".

„Много съм доволен, стратирах по страхотен начин 2020 година. Не го очаквах, защото не смятах, че съм подготвен достатъчно добре. Старая се постоянно да се развивам и да подобрявам играта си, но аз съм максималист. Винаги искам да давам най-доброто от себе си, а това не се получава. Никога не съм доволен от играта си и всеки път си казвам, трябва да работиш още и още, да ставаш все по-добър. Сезонът започна много добре за мен, аз нямах никакви очаквания. Просто работя и не мисля за нищо. Старая се да бъда като машина и постоянно да се подобрявам“, коментира Рубльов.

Автор: Дидо Калинков