15-годишен софиянец е най-младият българин с участие в турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти. Адриан Андреев получи покана за квалификациите от организаторите в Метц. С него на турнира е и треньорът Никола Копен от академията на Париж, където Андреев се готви. Адриан е на 15 години и 4 месеца. Негов съперник бе 36-годишният Михаел Берер. 196-сантиметровият германец в момента е 157-и в световната ранглиста, но е стигал до №42, пише вестник "24 часа". 

Българинът загуби 3:6, 2:6, но резултатът в случая едва ли е най-важен. В началото на първия сет нашият беше напълно равностоен на поставения под №4 и нямаше проблеми с това да взима подаванията си. Изпита леко колебание обаче в осмия гейм, който не успя да затвори бързо, а опонентът му стигна до равенство. Берер за първи път в мача се добра до брейкбол и го реализира в критичен момент, а после взе подаването си – 6:3. След почивката той използва импулса в играта си, а и далеч по-големия си опит, за да реши изхода на двубоя по-отрано. Дръпна 4:0 гейма и на практика си осигури крайния успех. 

На Андреев предстои участие с националния отбор на България в купа “Дейвис” за юноши в Будапеща. 

Голямата ни звезда в мъжкия тенис Григор Димитров направи своя дебют на турнир от календара на АТП в Ден Бош през 2008 г., когато вече бе навършил 17. Негов съперник бе Игор Андреев (Рус), който го победи в два сета.