Серина Уилямс е определяна от мнозина за най-великата тенисистка в историята на спорта, а нейните 23 титли от Големия шлем на сингъл и пълната доминация, която имаше в продължение на години, са достатъчно доказателство за това колко голяма следа в тениса е оставила.

Американката изигра своя мач номер 1000 в женския Тур, за което получи специални поздравления от някои свои колеги, сред които бе и първата ни ракета Григор Димитров.

Поредицата от видеа, в която се включиха още Новак Джокович, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Даниил Медведев и Андрей Рубльов, бе публикувана в официалния профил на АТР в Инстаграм.

Григор Димитров също отправи послание:

"Серина, поздравления за това, че си изиграла 1000 мача в кариерата си! Ти си един от най-близките ми приятели - винаги си била до мен и си ме подкрепяла в тежките ми моменти, за което ти благодаря. Единствено мога да кажа, че си истинско вдъхновение за всеки един спортист заради всичко, което си показала и дала на света. Нещата, които си постигнала и които искаш да постигнеш, са наистина феноменални. Бъди благословена и продължавай да играеш този спорт!"