Ако кажем, че награждаването на женския финал на тазгодишния US Open бе странно, то със сигурност няма да сбъркаме.

Както е известно Наоми Осака победи в два сета Серина Уилямс, за да вдигне трофея на „Артър Аш Стейдиъм”, но успехът на родената в Япония тенисистка бе помрачен от диспут между американката и съдията на стола Карлос Рамос.

23-кратната шампионка от Големия шлем получи предупреждение от Рамос за получаване на треньорски указание, но реферът отсъди служебен гейм в полза на японката. Както повелява етикетът в тениса да се награда съдията на стола във финалния дуел, то този финал бе безпрецедентен и Рамос не получи своя плакет от организаторите.

По време на награждаването пък Наоми Осака бе освирквана, след като вдигаше трофея, макар негативните овации да бяха спрямо отношението на съдията към Серина Уилямс, която бе силно подкрепяна в съботната вечер.

Осака бе видяна да плаче по време на церемонията, но в този момент Уилямс се приближи до нея и ѝ прошепна няколко думи в ухото. Родената в Осака тенисистка гостува в редица предавания в Щатите след успеха си, а в “The Ellen DeGeneres Show” сподели какво точно ѝ е казала Серина.

„Тя ми довери, че е горда от мен и трябва да знам, че освиркванията на публиката не са насочени спрямо мен. Аз бях много щастлива, когато го чух това от нея”, сподели Наоми Осака.

Японката неведнъж е казвала, че нейният идол е именно Серина Уилямс и е много щастлива, че 23-кратната шампионка в Големия шлем е говорила с нея, въпреки че ситуацията на корта бе повече от деликатна.