Седемкратният победител от турнири от Големия шлем Матс Виландер смята, че Серина Уилямс е станала много по-раздразнителна от преди.

Американката загуби финала на US Open s 2:6, 4:6 от Наоми Осака след скандално поведение и скарване със съдията по време на срещата.

„След раждането на детето Серина игра на два финала от Големия шлем. Играта й не се е променила, но може да се подобрява. От друга страна, начинът, по който игра в тези мачове показва, че тя е станала по-раздразнителна от преди”, смята Матс Виландер.

„Серина вече е майка и нейната реакция е разбираема. Трябва да се разбере, че разликата между победа и загуба е огромна”, допълни още легендата.

Матс Виландер посъветва Серина Уилямс да започне да играе за себе си и собственото си удоволствие, а не заради останалите.

„Тя така и не се научи да приема пораженията”, коментира Виландер.

В същото време бившият съдия по тенис Ричард Ингс смята, че Серина Уилямс трябва да се извини за поведението си. Той защити решенията на рефера Карлос Рамос.

„Треньорът на Серина два пъти й даде сигнал, за да може да е сигурен, че тя ще го види. Рамос трябваше да пресече това поведение и го направи. Мисля, че той се държа коректно, мъжки и спокойно”, сподели Ингс.