20-кратният шампион от турнирите на Големия шлем Роджър Федерер е на мнение, че Серина Уилямс е прекалила със своя емоционален изблик във финала на Ю Ес Оупън срещу Наоми Осака. Американката получи предупреждение от съдията заради подсказване от страна на треньора й Патрик Муратоглу, отнемане на точка заради счупване на ракетата и присъждане на гейм за съперничката, след като си позволи да нарече съдията на стола Карлос Рамос ,,лъжец“ и ,,крадец“.

,,Мисля, че Серина трябваше да спре с нападките“, заяви швейцарецът за Sunday Times. ,,Тя го направи, но вече бе късно. Тя трябваше да спре далеч по-рано“, продължи той. 37-годишната американка загуби с 2-6, 4-6 и бе глобена заради невъздържаното си поведение с 17, 000 долара.

Федерер говори и за забраната на Уилямс на Ролан Гарос, където организаторите на турнира ще наложат по-стриктен дрескод за състезателите. ,,Какъв е проблемът с това? Наистина не разбирам. Серина е носила много по-екстравагантни неща, както и мъжете са били ексцентрични в това отношение. Напълно подкрепям жените по този въпрос. Оставете ги на мира“, призова Федерер. Швейцарецът отпадна на полуфиналите на тенис турнира в Париж след епична трисетова битка с новия номер 1 Новак Джокович. Той ще участва на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон, който ще се проведе между 11-18 ноември. /БГНЕС