Светът на тениса видя скандал, който ще остане в историята. Големият успех на Наоми Осака на US Open бе засенчен от това, което се случи през втория сет между Серина Уилямс и съдията на стола Карлос Рамос.

Всичко  започна, когато треньорът на Серина Патрик Муратоглу направи жест с ръка към нея в началото на втората част.

Треньорските указания на корта са позволени в мачовете от WTA турнирите, но не и в Големия шлем, където "комуникация от какъвто и да е вид" е забранена.

Заради това Уилямс получи официално предупрежение, на което тя реагира гневно. "Никога не лъжа, по-скоро бих загубила", разкрещя се 23-кратната шампионка от Големия шлем, която поиска извинение от съдията.

В интервютата си по-късно обаче самият Муратоглу призна, че е давал указания, но уточни, че всеки треньор го прави и не получава наказание.

Три гейма по-късно, когато Осака проби за 4:3, Уилямс счупи ракета, а за второто си предупрежение получи и наказателна точка в полза на съперничката.

Това обаче доведе до истинскo избухване от Серина към Рамос. "Ти си лъжец. Никога повече няма да бъдеш на корта на мой мач, докато си жив. Кога ще ми се извиниш? Кажи, че съжаляваш."

Американката нарече Рамос и "крадец", а след всичко това Рамос отсъди наказателен гейм в полза на Осака, която изведнъж вече водеше с 5:3 и бе на един от титлата.

В тези минути Уилямс трудно сдържаше сълзите си като проведе оживен разговор и със супервайзърите на турнира.

След края на двубоя тя отказа да стисне ръката на Рамос, който напусна корта с охрана и не участва в церемонията по награждаването, както е традицията.

На пресконференцията си след мача Серина нарече съдията сексист. "Той никога не е взимал гейм от мъж, защото са го нарекли "крадец". Но съм виждал мъже да наричат съдиите различни неща. Аз съм тук, борейки се за правата на жените и равнопоставеността на жените, и всички тези неща."