Адриан Андреев ще участва на финалния „Мастърс" на най-добрите осем при юношите за 2018 година. Надпреварата ще се проведе в Чънду (Китай) от 22-и до 28-и октомври. От ITF обявиха официално имената на класиралите се най-добри осем тенисисти в света за тази година.

Топ поставен ще бъде Ценг Чунг Хсин от Китай. Той спечели титлите при юношите на Ролан Гарос и Уимбълдън, а освен това игра финал на Аустрелиън оупън и полуфинал на US Open.

Тенисистите ще бъдат разпределени в две групи от четирима. В групите ще се играе по системата всеки срещу всеки, а първите двама ще се класират за полуфиналите.

От 7 октомври Адриан Андреев ще участва на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Аржентина. Благодарение на отличното представяне на най-добрия ни състезател по тенис при юношите до 18 г. и мястото му в световната ранглиста Адриан ще има възможността да участва в предстоящата Младежка олимпиада. Наставник на Андреев ще бъде Ивайло Трайков – дългогодишен състезател по тенис, стигнал до №211 в световната ранглиста. 

Трайков е играещ капитан на отбора на България за Купа Дейвис за периода 2006 - 2007 г. Надпреварата по тенис в Аржентина се очертава да бъде изключително силна. Там ще участват всички топ тенисисти при юношите.