Адриан Андреев е само на 17, но вече може да се похвали с титла от турнир от Големия шлем – US Open. Последният и единствен до момента такъв успех за България датира от 2008 г. и носи марката „Григор Димитров. Открихме Адриан във Флорида, а той даде екслузивно интервю за предаването „Събуди се” на NOVA.

Преди по-малко от седмица Адриан Андреев и партньорът му Антон Матушевич триумфираха при юношеските двойки в престижната надпревара.

„Забавлявахме се с моя партньор на двойки на US Open. Играхме освободено като цяло. Нормално приех успеха, нямаше голямо напрежение, емоцията също не беше толкова голяма след победата. Много хора ме поздравиха, не мога да се сетя кой беше първият. Но зарадвах много хора.”

В момента Адриан тренира в академията на IMG във Флорида, една от най-големите агенции в света, която работи с водещи тенисисти като Новак Джокович и Мария Шарапова.

Адриан Андреев

източник: LAP.bg

Ранните успехи не притесняват 17-годишния Адриан.

„Тук ми харесва, тренираме добре. Договор с IMG имам от март, мисля, че ще остана тук, защото ми харесва.”

Младият софиянец прекарва в родината си около месец годишно, тъй като от 5 години е изцяло посветен на тенис кариерата си.

„В тениса няма как да избързаш в развитието си. Ако не си достатъчно добър за едно ниво, няма как да си там. Не можеш просто да победиш играчите, които са на по-високо ниво.”

„Ще бъда интересно да играя пак в София на турнира на DIEMA XTRA, както бе в началото на годината.”

„Нямам големи очаквания, щом ме питате дали ме сравняват с Григор Димитров. Искам просто да се развивам. Може и да си представям, че ще вдигна вдигна трофей от Големия шлем, но гледам по-скоро да се развивам като играч”

Адриан Андреев сподели и за една предстояща негова тренировка заедно с морски пехотинци.

„Морските пехотинци ще ми помогнат за физическата подготовка. Ще бъде интересно, тази тренировка ще трае пет часа. Те искат да научим една песен и да я изпеем заедно с тях.”

Следващите тенис предизвикателства за Адриан са Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и финалния Мастърс при юношите. С титлата си от US Open младият ни тенисист зае седмото от 8-те места за финалите на най-добрите в света на възраст до 18 години.