Най-голямото събитие за татуировки и алтернативна култура ще се проведе в зала 3 на НДК на 2-3 ноември с работно време от 10:00 до 22:00 ч.

През годините Bulgaria Tattoo Expo се превърна в едно от най-значимите и очаквани събития за татуировки и алтернативна култура в България. След успеха и изключителния интерес на публиката към миналогодишното издание, организаторите с вълнение обявяват деветото поредно събитие на Bulgaria Tattoo Expo, което ще представи изкуството на редица наши и чуждестранни артисти на 2 и 3 ноември в зала 3 на НДК.

Зад успешната организация на Bulgaria Tattoo Expo стои Inside Ink Tattoo & Community Hub – студио, отворило врати в далечната 2007 г.

През декември 2023 година, студиото се премести в ново пространство от 220 кв.м. на ул. 6-ти Септември 4 в центъра на София. Голямото пространство беше търсено условие за развитие на студиото, тъй като това даде възможност да се проведат няколко успешни професионални обучителни семинари и мастър-класове в рамките само на една година, както и привличането на 7 постоянни артиста, всеки със своят изявен стил.

Остават броени дни до Bulgaria Tattoo Expo със своето девето издание в София

Inside Ink Tattoo & Community Hub си партнира с @monsterenergy и Jack Daniel's, които допринасят за емоциите и настроението на клиентите на студиото, както и на гостите и приятелите при провеждането на събирания на тату-общността, като на 2 декември студиото ще отпразнува своят „първи“ рожден ден в новото пространство с голямо парти.

Bulgaria Tattoo Expo 9

В рамките на два фестивални дни Bulgaria Tattoo Expo 9 ще обедини любителите и професионалисти, като предложи разнообразна програма и артисти от различни точки на света. Това ще даде възможност на всички участници да се докоснат до процеса на рисуване в различни стилове и техники, а за професионалистите, обмяна на опит и идеи на живо. Желаещите да се татуират по време на фестивала, могат да направят своя избор на артист на място, а след това да си запазят час за съответния щанд.

По време на Bulgaria Tattoo Expo посетителите ще могат да се насладят и специална шоу програма. Организаторите са поканили впечатляващата французойка MÈRE DRAGON, Вера Хитова и Ниа Лалева от Vertical art, Цветелина Цветкова, позната като Лейди Гергана, турнир по канадска борба, организиран със съдействието на Българската федерация по канадска борба, DJ PopCorn, Showcase от DJ Alphabet, надяждане с люти чушки, благодарение на Uchindol Chillies и др.

Вкусна храна, приготвена от Poco Loco и WTF - What The Fries, много игри с посетителите, даващи им различни възможности за спечелване на награди.

Вкусна храна приготвена от.....Poco Loco..., много игри с посетителите, даваща им различни възможности за награди...

Във фестивалната програма ще бъдат включени и конкурси в различни категории с международно жури, включващо четирима уникални артисти от четири различни държави. Артистите, участващи в деветото издание на  Bulgaria Tattoo Expo са над 200 на брой от  Европа и Азия.