Организаторите на зимните олимпийски игри през 2022 година в Пекин започнаха днес десетдневни тестове на залите за хокей и други закрити спортни съоръжения. Състезание за смесени двойки по кърлинг се проведе в модерния "Воден куб", където върху басейна, който беше домакин на състезанията по плуване на олимпийските игри през 2008 година, беше поставена ледена повърхност.

Мъжки отбори по хокей тренираха на близкия Национален стадион - друго място, построено за игрите през 2008-а. По време на тестовите събития от 1 до 10 април пързалките за фигурно пързаляне и бързо пързаляне с кънки също ще бъдат проверени. Поради пандемията от коронавирус само китайски спортисти участват в тестовите събития, които обикновено биха привлекли най-добрите международни състезатели, които искат да усетят съоръженията преди олимпийските игри.

Остават въпроси за това дали и как трябва да се проведат олимпийските игри на фона на пандемията. Тазгодишната Олимпиада в Токио трябва да се състои, но без фенове от чужбина.

Организаторите от Пекин обещаха безопасна Олимпиада, но все още не са съобщили подробности относно каквито и да било ограничения, свързани с вируса, които могат да бъдат въведени. Китай има строги правила, които ограничават влизащите в страната. Всеки, който го направи, с много малки изключения, трябва да бъде поставен под карантина за 14 дни в определен хотел.

Журналистите, отразяващи тестовите събития, бяха проверявани за висока температурата, преди да влязат в залите и бяха задължени да носят маски за лице вътре постоянно.
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.