Президентът на МОК - Томас Бах, призна, че е "много разтревожен" от представянето на руската фигуристка Камила Валиева на финала на Олимпийските игри в Пекин, когато тя падна няколко пъти и изглеждаше смазана от допинг скандала, който я е застигнал.

"Бях много разтревожен, докато го гледах по телевизията", каза Бах, добавяйки, че 15-годишната Валиева е била посрещната хладно от треньорите си след катастрофалното изпълнение на волната й програма днес, след което тя завърши четвърта и се размина с медал.

След като видимо разстроената Валиева завърши съчетанието си, известната с взискателността си треньорка Етери Тутберидзе неколкократно попита тийнейджърската: "Защо го допусна?".

Бах каза: "Докато гледах как тя беше приета от най-близкото обкръжение, ме побиха тръпки".

Той заяви на брифинг, че след като е видял руската съотборничка на Валиева Александра Трусова също силно развълнувана и разплакана след съчетанието ѝ, с което спечели сребърен медал, е потвърдил опасенията и недоверието си към антуража около младите фигуристи.

"Замислих се дали наистина може да си толкова студен, но когато днес видях и прочетох как се отнасят и с Александра Трусова, се опасявам, че това впечатление, което имах снощи, не е било погрешно”, допълни Бах.