Един от най-добрите ни скиори Камен Златков се завърна в България днес след участието си на Зимните олимпийски игри в Пекин. Той записа силно каране в първия манш на слалома и даде 20-о време, преди да не успее да завърши във второто каране.

„Това е един много тежък спорт, определено когато сме двама, можем да си помагаме доста. Това, че прави по-силни резултати от мен, ми дава увереност да го преследвам, когато карам. Въпреки че сме по-малка нация, това е позитив и ни улеснява. За нас двамата (б.р. - заедно с Алберт Попов) ни трябва време и още много работа, за да сме сред най-добрите. Не разполагаме с това, с което разполагат алпийските нации, но показваме, че можем да се борим с най-добрите. Не съм напълно доволен, не успях да запиша едно добро класиране“, каза Златков относно карането си в слалома.

Rostislav Grancharov / LAP.bg
26 снимки

Той бе категоричен, че не съжалява, че не е участвал в гигантския слалом.

„Доволен съм, че се намирам в добра форма, смятам, че в следващите състезания мога да покажа по-добри резултати. Не, доволен съм, че взех това решение да не участвам в гигантския слалом. Имаше дебат в отбора ми, правил съм го преди – не мисля, че един старт повече ще ми донесе повече увереност. Това се видя в слалома, за гигантския не се чувствам толкова уверен да отделя няколко дни на тренировки там. Трябваше да нагодя ските, не мисля, че щях да покажа нещо добро, исках да покажа максимално добро представяне в слалома“, завърши родният скиор.