Биатлонистът Владимир Илиев съжалява за пропуска в последния си изстрел в спринта на 10 километра на олимпийските игри в Пекин. Илиев завърши 31-и с две грешки на огневия рубеж, като изостана 1:51.8 минута зад шампиона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия).

"Чисто функционално се чувствах по-добре днес от предишния старт, но допуснах досадни две грешки на стрелбата, което не трябваше да се случва. Поне последния изстрел трябваше да го сваля на 100 процента. Щом го произведох, бях сигурен, че ще уцеля, но се получи. Стават тези неща. Гледам, че доста състезатели грешат на прав. Днес не е толкова силен вятърът, но явно напрежението оказва влияние. Съжалявам, но вече нищо не мога да върна назад", коментира Илиев.

"Беше малко по-тежко за бягане, защото има нов сняг, самото усещане на ските е по-бавно. Всички състезатели идваме с по-голяма умора на стрелбището, може би това оказва влияние. Вятърът днес не е причина. Аз си допуснах двете грешки, а просто не трябваше. Така е в спорта", добави той.

Илиев се класира за утрешното преследване, в което продължават първите 60 от днешния старт.

Gulliver/GettyImages
4 снимки

"Ще се постарая в преследването. Тази година то повече ми върви. С всеки изминал ден състоянието ми се подобрява. Но тук ден с ден не си приличат. Вчера се чувствах много добре, днес - средно положение. Но се надявам с всеки следващ ден да става по-добре и по-добре", каза българинът.

"Утре ще опитам да направя всичко възможно. Прогнозата е за по-лошо време, вятър, ще има доста шанс за някои състезатели. Надявам се да се придвижа максимално напред. След това ще дам всичко от себе си да помогна на отбора. За масов старт мисля, че няма големи шансове, но не трябва да се губи надежда", допълни той.

Илиев за пореден път каза, че голям проблем е надморската височина.

"Надморската височина не е толкова голяма - 1700 метра, но на този континент, на тази географска ширина, явно по друг начин се усеща. Никога не съм бил на такова трасе, никога не съм се усещал така чисто функционално, да е толкова тежко за бягане. Но за всички е еднакво. Някои явно са се подготвяли на по-подходящи места. Може да има и умора от последните тренировки. Всички имахме голямо желание да се подготвим максимално за тези игри и в това желание може да сме дали малко повече от себе си", обясни Владимир Илиев.