Европейският шампион Великобритания нанесе първо поражение на световния шампион Швеция на олимпийския турнир по кърлинг за мъже. Брус Моът спечели със 7:6 срещу Никлас Един в най-интересния мач от следобедната програма в Пекин, като и двата отбора вече имат място на полуфиналите.

Моът поведе с 6:3 след две точки в осмия енд и спечели мача, въпреки че Един върна три точки в последните две части. Така шведите поведоха в класирането с баланс 7-1, но британците могат да ги изравнят при успех срещу Руския олимпийски комитет (РОК) утре сутрин.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Брад Гюжю не успя да класира канадския отбор за полуфиналите днес, след като отстъпи на руснака Сергей Глухов с 6:7. Двамата си размениха по две точки в последните два енда, а капитанът на РОК записа победната в допълнителния. Така Канада заема трето място в класирането с 5-3, а РОК е четвърти с 4-4.

Руснаците са равни в класирането с петия САЩ, след като днес Джон Шустър отстъпи с 4:10 на водения от Жоел Реторназ италиански отбор. Утре РОК има тежък мач срещу борещия се за първо място еврошампион Великобритания, докато Шустър има двубой срещу Канада на Гюжю.